Английските съдии не спират да изумяват с решенията си през сезона. Дали от постоянните промени в правилата, които позволяват свободни интерпретации, дали от напрежението върху тях заради бойния характер на всеки мач от Висшата лига, или заради климата на Острова, но някои решения на реферите са направо втрещяващи.

Едно такова в мача Уулвърхемптън - Арсенал (0:1) в четвъртък предизвика реакция на легендарни бивши играчи от типа "най-удивителният червен картон в историята". Може да звучи пресилено, но наистина бе меко казано странно как бе изгонен бразилецът Габриел Мартинели от гостите в този двубой.

Случи се в 69-ата минута. Вие можете да го видите на видеото долу, като ситуацията се развива от 4:15 минута на репортажа.

Нападателят на Арсенал изгуби контрол над топката край тъчлинията, тя напусна терена, а играчът на домакините Даниел Поденс опита бързо да изпълни тъча.

Мартинели го побутна, за да попречи - да, това не е позволено, но не е нещо грубо или опасно за здравето. Но Уулвс изпълни все пак тъча и тръгна в контраатака, а в нея бразилецът догони Чикиньо от съперника и също го бутна, за да спре контрата.

Евентуално това нарушение би могло да е за жълт картон.

Майкъл Оливър, който е съдия №1 в момента на Англия, извади жълт картон. Показа го, а после посочи назад към мястото на първото нарушение, показа отново картона и изгони Мартинели!

"Не съм виждал такова нещо за 18 години в тази страна. А и мисля никога, където и да съм играл или гледал футбол", каза мениджърът на Арсенал Микел Артета.

"Това е удивително и не бива да се учудваме, ако от Арсенал са бесни", каза в анализа си за мача бившият национал на Ейре и нападател във Висшата лига Клинтън Морисън.