Най-успешният футболен директор в Европа ще се раздели с поста си. Това стана факт след смяната на собствеността на Челси, където американецът Тод Боели изкупи акциите на Роман Абрамович и пое контрола.

Една от първите промени ще е раздяла с митичната Марина Грановская. През миналия сезон тя получи наградата за най-добър оперативен директор, но заради политиката и националността си вече няма перспектива в Челси.

Грановская не присъства на последния мач на Челси за сезона, така че най-влиятелната жена в световния футбол вече започва да си търси нова работа.

Тя бе в основата на някои страхотни трансферни удара с привличането на Диего Коста, Н"Голо Канте, Кай Хаверц и други. Тя е известна като директор, който преговаря добре и успя да донесе цяло състояние на Челси от продажбата на футболисти.

Неин наследник се очаква да бъде Андреа Берта, който е настоящият спортен директор на Атлетико (Мадрид).

Берта работи в Атлетико (Мадрид) от девет години. Той пристигна в испанския клуб през 2013 година в ролята на скаут. От 2017 година вече заема поста на спортен директор.

Договорът му с "дюшекчиите" изтича в края на август и се очаква след това да започне работа в Челси, а дотогава оперативната власт в клуба е поверена на мениджъра Томас Тухел.