Два от водещите клубове на Англия изглежда ще влязат в сериозна криза на отношенията, след като се разбра, че представители на Арсенал вече са преговаряли с асистент-мениджъра на Манчестър Сити Микел Артета.

Нещо повече - те са го направили без да уведомят клуба, с който испанецът има договор.

В неделя срещу понеделник папараци заснеха хора от Арсенал - изпълнителния директор Винай Венкатешам и директора по футболни операции Хус Фахми, които излизаха от апартамента на Артета след полунощ.

Часове по-рано Микел бе на скамейката на Сити до Пеп Гуардиола именно срещу Арсенал (3:0 за шампионите), а на пресконференцията мениджърът обясни, че не иска да коментира темата с неговата "дясна ръка". Двамата работят заедно вече четвърти сезон и се разбират отлично.

Но Арсенал иска точно Артета, който бе капитан на отбора преди години, за нов мениджър. Самият треньор е уведомил лоялно и коректно клуба, за който работи, че е провел разговорите без да поема никакви ангажименти. Но лондонският гранд е "забравил" да го направи и е нарушил правилата на Висшата лига, а и ФИФА.

Предстои да се разбере дали Сити ще атакува това и ще иска наказание за Арсенал. Възможно е в Манчестър да опитат да разрешат въпроса тихо, но при всички положения те искат Артета да остане в щаба.

Говори се дори, че той е посочен за заместник на Пеп, когато каталунецът си тръгне от клуба, независимо колко далеч във времето е този ход.

Решението очевидно остава да бъде взето от самия Артета, но напрежението вече е факт след вестите за преговорите, дошли без знанието на шефовете му в Сити.