Ситуацията в Левски е на ръба вече не само като финансова, но и като спортно-техническа криза. За това алармира Георги Тодоров, който ще води отбора като треньор и през новия сезон.

До четвъртък ще стане ясно кои футболисти ще останат в условията на пълна неяснота, като заплати не са взимани в тима от март. На 20 юли, понеделник, беше падежът на възнагражденията за юни, но отново по сметките на състезателите не влязоха пари.

Тодоров опита да разсее упоритите информации от последните дни, че клубът е давал пари на някои от играчите си, за да ги задържи и - евентуално - да спечели от техен трансфер.

Реално, по правилата на футболните взаимоотношения, всеки един състезател на Левски в момента може да си тръгне като свободен играч, стига да подаде писмо с 14-дневно предизвестие за това. Пак неофициално - такива вече има, като се очаква до края на седмицата да изтече именно срокът, заложен в техните писма.

"В четвъртък, който е останал, с тях започваме сезона - призна Тодоров, който разкри, че днес е последен ден за разговори на футболисти с ръководители и изясняване на позициите. - В клуба е платено само в школата на треньорите. На нито един футболист не е взел пари. Не отговаря на истината, че на някои играчи е платено. Ако се направи това, ще се развали атмосефрата в съблекалнята.

Повечето хора мислят в момента какво да правят. Не е лесно решението, което ще вземат. В тази ситуация всеки преценява кое е най-доброто за него.

Само с младите няма да стане, трябват и по-опитни край тях. Надявам се, че можем да сглобим боеспособен отбор. Целта е да изградим един добър състав. Няма за къде да се бърза. Със Сираков имаме препокриване за футболистите, които трябва да бъдат в Левски.

Нашата публика много бързо започва да недоволства, но трябва търпение. Ние сме пред ситуация да излезем в първия мач само или почти изцяло с юноши. Трябват ни спешно двама централни защитници.

Левски рано или късно ще си стъпи на краката. Сега е много трудна ситуацията."

Сезонът започва на 7 август, а "сините" ще разберат в следващите 2-3 дни с какъв състав ще играят в него. Касата на клуба е празна, а единствената надежда изглеждат даренията и силни изходящи трансфери, но за целта играчите трябва да не разтрогват договорите си.

Тодоров призна още, че са водени разговори за завръщане с бивши футболисти на Левски като братята Цоневи - Борислав и Радослав, както и със Стивън Петков. Но засега резултатът не е положителен за клуба.