Освен, че ще трябва да почака за дебюта си заради наказание, което изтърпява още от престоя си в Манчестър Юнайтед, пред Кристиано Роналдо и Ал Насър има нов проблем.

Близки до клуба източници съобщават, че португалецът все още не може да бъде картотекиран, а причината е, че към момента в Ал Насър има максимално позволеният брой чуденци - 8.

Клубът обаче има 17 дни време. Утре Ал Насър играе срещу Ал Тай, след седмица е мачът срещу Ал Шабаб, като и в двата случая Роналдо няма да може да вземе участие заради наказанието си.

То му бе наложено заради телефона на дете, който Роналдо счупи след мача между Манчестър Юнайтед и Евертън. Португалецът ще може да играе едва на 22 януари срещу Ал Етифак, а именно това е моментът, когато Ал Настър трябва да е разрешил проблемите с картотеката.

Към момента в състава има осем регистрирани чужденци, което е и максимално позволената бройка.

Това са колумбийският вратар Давид Оспина, бразилците Талиска и Луис Густаво, испанецът Алваро Гонзалес, аржентинецът Пити Мартинес, котдивоарецът Джислан Конан, камерунският нападател Венсан Абубакар и узбекът Джалолидин Машарипов.

Именно Машарипов на този етап изглежда човекът, за когото място в клуба няма да остане. Той бе принуден да отстъпи своя №7 на Роналдо и взе 77, но източници твърдят, че узбекът вече е получил солидно предложение за разтрогване на контракта си.

Бе това обаче да стане официално, Кристиано Роналдо няма да може да бъде картотекиран за мачовете от лигата на Саудитска Арабия.