Все още не е ясна датата на старта на подготовката на футболния Левски, въпреки че информации в медиите поне сочат кой би бил вероятен треньор на "сините".

Според в. "Тема Спорт", на първата тренировка ще се появи Станимир Стоилов, постигнал най-добрите резултати като наставник на този клуб за новия век. Но и това издание не знае кога евентуално този (или друг) треньор ще изведе играчите на първо занимание от подготвителния период.

Стартът на лятната пауза е нетипичен за гранда, който чака новини и евентуална развръзка около сделката за смяна на собствеността с британеца Джоузеф Диксън.

Ако такава няма, ситуацията в Левски става много сложна - клубът дължи пари на настоящите си служители и играчи, но това далеч не е най-големият проблем.

Задължения към бивши състезатели и треньори, институции, фирми и т.н. тежат с голяма сила върху клуба и изобщо не е сигурно дали обявения от БФС предварително осигурен лиценз ще бъде потвърден в края на месец юни.

Яснота трябва да внесе пресконференция, анонсирана от клуба миналата седмица, на която Наско Сираков да обясни пред медиите на какъв етап е битката за състоятелността на "сините". Дата за брифинга няма, а и мълчанието на клуба по всички възможни канали за комуникация продължава.

И ако това са въпроси на съвсем друго ниво, чисто спортно-технически нещата изглеждат хаотични.

Левски не знае кога ще започне подготовка, къде ще я води, какви контроли ще играе и - най-фрапиращо, с какви играчи ще стартира приготовленията си за новия сезон.

В същото време останалите ни отбори вече имат нови попълнения, ясни дати за старт на подготовката, както и потвърдени поне по няколко проверки на лагерите преди старта на следващия сезон. А той никак не е далеч - вероятно около 20 юли, както е по традиция у нас в последните години.