Лидерът на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев получи наградата за играч №1 на месед декември в българския футболен шампионат.

Халфът коментира спекулациите около бъдещето си и призна, че с ръководството на "канарчетата" е провеждало разговори с европейски клубове. Неделев заяви, че би играл в турския Фенербахче или в Серия "А", където наскоро своя договор подписа Кирил Десподов.

"Имало е някакви обаждания, но нито аз съм говорил, нито в клуба е дошла официална оферта. Така че до лятото ще си остана в Ботев. Имаше оферта от ЦСКА, но от изминалото лято, от това лято никой не ми е звънял от ЦСКА или Лудогорец. Ако е имало нещо, е било през миналото лято. Аз обичам Ботев, харесва ми обстановката, на този етап не мисля да сменям Ботев с друг отбор от България, казва още полузащитникът на "жълто-черните".

Той беше попитан дали би приел оферта от Каляри, където беше трансфериран Кирил Десподов от ЦСКА.

"Ако имам предложение от отбор от Италия или Германия, който е по-назад в класирането, и от Фенербахче, ще отида точно там. Да, турското първенство не е на нивото на Германия и Италия, но Фенербахче има много по-голяма история.

И аз обичам италианското първенство, ако аз имам такава оферта както Десподов, бих приел. Аз съм фен на италианския футбол и италианските отбори, така че Дай Боже лятото и аз да имам оферта от Италия".

За националния отбор и шансовете за класиране на Евро 2020 звездата на канарчетата е оптимист: "Мисля, че ни е доста тежка групата, но отборът се е доказал, че срещу големи отбори играе добре. Така че се надявам да почнем цикъла, Дай Боже с две победи. Но ще дадем всичко от себе си, за да се класираме на европейското първенство".