Родният национал Тодор Неделв коментира пред "Нова ТВ" ситуацията около себе си и непрестанните спекулации за негов трансфер.

За никого не е тайна, че интерес към звездата на Ботев има от доста клубове, но за момента Неделев остава в Пловдив.

Той бе трансферна цел на ЦСКА в продължение на година, но до сделка така и не се стигна, а причината бе лоялността на играча към родния си Ботев.

"Понякога и аз се чудя защо не преминах в друг отбор. Но много обичам Ботев, този клуб ми е дал много и не мога да си помисля да облека екипа на друг отбор у нас.

Чувствам сякаш задължение да бъда в Ботев. Много обичам феновете. Отборът е много добър, въпреки че Лудогорец и ЦСКА са по-добри от нас. И двата тима понякога сме ги побеждавали. Но така се случваше, че все си оставам в Ботев.

От България е трудно да излезеш директно в топотбор. Аз имам любим отбор - Милан, надявам се скоро да играя там. Бих играл във Фенербахче. Ако наистина има оферта, ще отида. Но на мен никой не ми се е обаждал, нито на клуба.

В Германия не ми достигна характер. Знам за себе си, че не съм такова "перде" - като Стоичков, Ивелин Попов. Знам, че това нещо трябва да го променя. Но просто не съм такъв човек. Според мен и затова не ми се получиха нещата. Бундеслигата не е моят стил футбол. Има много бягане, борба, агресия. Това не е моят стил", сподели Неделев.

Неделев направи дебюта си за Ботев в порфесионалния дебют за Ботев през 2011-а, когато тимът бе във второто ниво на родния футбол, а играчът бе на 18 години.

В момента той играе седмия си сезон в клуба, като има 189 мача и 57 гола с жълто-черната фланелка.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/94684-54403-5241/033100