Тодор Неделев официално беше представен като футболист на Лудогорец.

Шампионите изненадващо привлякоха българския национал в края на трансферния прозорец от Ботев Пловдив, а той за първи път облече анцуг на клуба и бе представен пред медиите.

Неделев заяви, че се е почувствал нежелан при "жълто-черните" и че иска да стане шампион на България с новия си клуб. Освен това припомни за познанството си с Кирил Десподов и Антон Недялков от националния отбор, заявявайки, че има приятели в този отбор.

"Чувствам се добре. Благодаря на Лудогорец за прекрасното отношение и професионализма. Видях в тяхно лице, че имат огромно желание да ме привлекат. Отборът ме прие много добре. Тук съм да помогна на Лудогорец да стане шампион, а аз да изпитам емоцията от големи мачове, каквито тимът играе всяка година.

Поклон пред феновете на Ботев. Благодаря им за подкрепата през всички тези години. Всичко, което съм правил за Ботев, е било заради тях.

Причината да стане този трансфер, е че имаше два клуба - единият ми показа, че няма нужда от мен, а другият ми показа огромно уважение и колко ме иска в редиците си. Усетих страхотна подкрепа от тях. Всеки един футболист, който не е желан в един отбор, ще отиде на място, където ще бъде ценен и уважаван.

В личен план си пожелавам здраве на мен и моите съотборници. След този инцидент осъзнах колко важно е здравето. Пожелавам си големи успехи с Лудогорец и да помагам с моите изяви на терена, защото всички знаят какво умея. Ще се постарая на 100% да го показвам във всеки мач.

Вътрешно почувствах, че съм нежелан в Ботев. Не може след толкова години при оставащ договор от 3 месеца никой от клуба да не ме потърси. После те очакват в последния момент да се съглася. Каквото имах го казах с гордо вдигната глава пред феновете. Надявам се хората да ми повярват, защото никога не бих ги излъгал. Мисля, че около 3-4 пъти съм имал оферти от Лудогорец, но те не се отказаха от мен, въпреки тежкия инцидент. Усетих, че клубът има голямо желание да ме привлече.

От много години се познаваме с Десподов и Недялков, играем заедно в националния отбор. Те ме приобщават в обстановката. Помагат ми много, но не само те. Виждам отношение от футболисти и ръководство. Радвам се, че имам приятели в този отбор.

Още като футболист на Ботев съжалявах, че не взехме точки от ЦСКА. Има много мачове до края на първенството. Ще направим всичко възможно да ги спечелим и да станем шампиони.

Отново съм в България, просто сменям отбора. Професионалист съм и трябва да се адаптирам по най-бързия начин и да давам всичко от себе си.

Винаги съм имал желание да стана шампион на България. Лудогорец е отбор, който през последните 11 години е фактор. Това само може да ме мобилизира още повече да се раздавам и да помогна на отбора да спечели нова титла и аз да запиша името си в историята на Лудогорец като шампион. Искам всяка година да сме шампиони и да играем европейски мачове. Надявам се още в неделя да покажа това, което мога. Вече не трябва да отговарям какво се случва в Ботев. Има си шефове и ръководители, така че всички въпроси трябва да бъдат към тях.

Всички знаят че любимият ми номер е 8, но в Лудогорец вече има футболист с този номер. Дори не се бях замислил, че Вандерсон е играл с този номер. Знам какви успехи е имал и се надявам да го задмина по успехи с Лудогорец", заяви Неделев.