На Неймар не му трябваше кой знае колко време, за да се замеси в скандал и в новия си клуб. Бразилецът смени Пари Сен Жермен с Ал Хилал в трансфер за 90 милиона евро, за да получава умопомрачителна заплата в Саудитска Арабия. Но още в началото на престоя си в отбора напомни за същността си, след като открито се обяви против треньора Жорже Жезуш и според няколко различни източника дори е поискал неговата смяна от клубното ръководство.

Ней Джуниър е имал сериозен сблъсък с португалския наставник след мача от Шампионската лига на Азия срещу Навбахор от Узбекистан, а сега понесе последствията за действията си. Бразилецът, койтo несъмнено е най-голямата звезда в състава на Ал Хилал, бе оставен извън групата при днешния двубой срещу Ал Джабалайн за Купата на Краля.

Дори се появи информация, че след въпросния мач с Навбахор двамата са били на косъм от физически сблъсък.

Множество твърдения в медиите гласят, че желанието на Неймар е да се събере на клубно ниво с Тите, под чието ръководство игра за националния тим на Бразилия.

Несъмнено талантливият, но страшно своенравен футболист, дори вече е обмислил вариант, в който да си тръгне от саудитския клуб. В родната му страна съобщават, че голмайстор №1 в историята на Бразилия е готов да се върне в Сантос, откъдето тръгна за големия футбол.

Първоначално бе съобщено, че той е подписал с арабите за четири години, но сега се заговори, че сделката е само за две, като това е направено напълно целенасочено, за да може звездата да се върне в Сантос през 2025-а - точно година преди следващото световно първенство.

Именно оттам той тръгна към големия футбол и осъществи трансфера си в Барселона - първата му спирка в Европа.