Треньорът на РБ (Лайпциг) Марко Розе изрази недоволството си от отменения гол на неговия отбор срещу Реал (Мадрид). Германците загубиха с 0:1, след като Браим Диас вкара невероятен гол в началото на второто полувреме, но много преди това, още във втората минута, Бенямин Шешко откри за домакините.

Съдиите обаче отчетоха, че попадението му е било нередовно, при това не заради неговата позиция, а заради тази на Бенямин Хенрихс. Нападателят бе в засада и макар да не докосна топката, бе отчетено, че е могъл да попречи на вратаря Андрий Лунин.

ВИДЕО ОТ СИТУАЦИЯТА ГЛЕДАЙТЕ ТУК >>>

"Това беше гол, който трябваше да бъде зачетен. Ако вече водехме с 1:0, то нещата може би щяха да са различни. Не съм ядостан, защото това е грешка и всички грешим. Може би по два или три пъти на ден. Важното е да ги поправяме и да бъдем по-добри", коментира Розе.

Тони Кроос от Реал пък заяви какво му е казал съдията - че отменя поапдението, защото играч на Лайпциг е пречел на вратаря на Реал. И после добави, че Лунин е нямало как да стигне до топката, така че говорим за редовен гол.

Карло Анчелоти не бе разговорлив и каза на журналистите, че трябва да попитат съдията, но според него вратарят му действително е бил в позиция, в която друг играч му е пречел.