Директорът на Шахтьор (Донецк) Сергей Палкин изрази недоволството си от отношението на ФИФА спрямо украинските клубове.

Както е известно, световнта федерация позволи на чуждестранните играчи на тимове в Русия и Украйна да прекратят договорите си с въпросните отбори след началото на войната пре февруари миналата година.

По думите на Палкин, това определено не е честно и вместо от ФИФА да помагат на засегнатите отбори, те правят точно обратното.

"ФИФА трябва да ни помага, но всъщност се случва точно обратното - правят ни още по-бедни и слаби. Опитахме се да върнем някои от чужденците си, но нямаше никакъв шанс това да се случи", заяви в интервю Палкин.

В момента в Шахтьор, където през годините бяхме свикнали да наблюдаваме масивно чуждестранно присъствие, най-вече бразилско, има доста малко чужденци. В настоящия състава на клуба само седмина футболисти не са местни - има един бразилец, един венецуелец, един хърватин, един грузинец, един таджикистанец и един представител на Буркина Фасо.

"Ясно е, че зад всеки играч има агент, който иска да изкара пари от него и това също играе своята роля. Особено в тази ситуация", добавя още директорът.

Шахтьор е лидер в първенството на Украйна, а в Европа е осминафиналист в Лига Европа.