На фона на фенското недоволство и опасения около състоянието на любимия отбор, ЦСКА успя да стартира сезона в Първа лига по перфектен начин.

"Червените" победиха с 3:0 Арда, а в неочакван супергерой се превърна бразилецът Маурисио Гарсес, който наниза хеттрик за победата.

Фланговият играч, който присигна в началото на годината но през пролетта разочарова с изявите си, успя на три пъти да се разпише в мача, при това само в период от 12 игрови минути.

Гарсес откри резултата в продължението на първата част, когато се извиси след центриране от корнер и вкара с глава, а в 52-ата минута, подпомогнат от увисването на стража на Арда, бразилецът повтори упражнението.

Той завърши своя хеттрик в 56-ата минута, когато вкара за 3:0, а малко по-късно бе сменне, получавайки аплодисментите на феновете от Сектор "А" и "В".

Традиционният дом на "червената" агитка - Сектор "Г", днес остана почти напълно празен заради предварително обявеният бойкот на организираните фенове, предизвикан от недоволството им спрямо ръководството и неговите действия.

Освен трите гола на Маурисио Гарсес, мачът имаше и друг доста ключов момент, без който можеше и изобщо да нямаме този спокоен и безпроблемен развой за ЦСКА.

Той дойде в 29-ата минута, когато бранителят на Арда - Милен Желев, си изкара един от най-безумните червени картони.

В една наглед безобидна ситуация, Желев се пресече пас към Юга на фланга с ръка, без този пас да предвещаваше опасна атака за домакините. Нелепотов в случая е, че Желев вече имаше жълт картон, а необмислената му реакция нямаше как да доведе до друго освен втори жъл и съответно червен картон.

Преди този епизод мачът бе напълно равностоен, като макар ЦСКА да владееше повече топката, то Арда бе тимът с по-опасните атакаи.

Дали гостите от Кърджали можеше да излъжат "червените" при мач 11 на 11 може само да гадаем, но е факт, че необмислената постъпка на Желев се отрази на мача.

Радостното за "червените" фенове е, че новият треньор Саша Илич тръгна победоносно, клубът им взе тези задължителни три точки, а при 3:0 дори се забеляза доста от изчезналото напоследък настроение в играта на клуба.

За ЦСКА сезонът ще продължи с много тежко гостуване на Черно море във Варна, преди да дойде и гостуването на Македония Гьорче Петров в турнира Лига на конференциите.