Футболистите на Херта (Берлин), които все още не са се ваксинирали срещу COVID-19, ще трябва да сами да заплащат PCR тестовете, на които Бундеслигата задължително подлага играчи и треньори ежеседмично. Всички клубове от немския елит са длъжни да се тестват по два пъи седмично, но при берлинския тим ситуацията е различна, защото коронавирусът на няколко пъти през пролетта застигаше столичани.

На практика се е случвало футболистите на "Старата дама" да бъдат тествани по шест пъти в рамките само на седмица. Цената на един PCR тест в Берлин е 70 евро.

Спортният директор на Херта Фреди Бобич все пак опита да смекчи ситуацията, заявявайки, че над 90% от състава на столичния тим е с поставени ваксини.

Именно заради множество случаи на COVID-19 в края на миналия сезон, първият отбор на Херта бе под карантина, а мачове на отбора бяха отлагани.

Досега през сезона берлинският тим има две победи в седем мача, както и голова разлика 8:20, като шестте спечелени към момента точки му отреждат четиринадесета позиция в класирането на Бундеслигата - на две места от зоната на изпадащите.