Националният селекционер на България Георги Дерменджиев отново показа изключителен оптимизъм, макар резултатите на футболистите му в последната година да са всичко друго, но не и положителни.

Утре предстои гостуване на Република Ирландия в Дъблин, като единствената спечелена точка в Лигата на нациите през това издание дойде именно срещу Ейре - при 1:1 у дома в София.

"Казвали сме го много пъти - всеки мач излизаме за победа. Реалността е такава, че трябва да понесем критиките. Но и трябва да направим така, че да имаме търпението да възродим националния отбор. Трябва много търпение и да се вземат правилните решения. Няма как да разясня кои са тези решения точно сега", заяви Дерменджиев на тръгване за Дъблин.

"Тези момчета, които са тук, те ще излязат и те ще играят. Ирландия е отбор на средноевропейско ниво, имат проблеми с наказани и с COVID играчи, ще видим с какъв състав ще излязат те, но всички вие знаете в какви отбори играят те", добави още той относно утрешното гостуване на ирландците.

Мачът е от 21:45 часа българско време в сряда вечер.