Младен Кръстаич отказа да подаде своята оставка дори и след поражението от Литва с 0:2 насред София, а към момента той продължава да е национален селекциоер на България.

Медиите в Сърбия написаха, че той е хвърлил оставка веднага след резилта, но това не отговаря на истината, а сега БФС ще трябва да решава каква е съдбата на бившия играч на Шалке и Вердер.

Той пристигна през септмеври 2023-а с целта да ни клаира на Евро 2024 - нещо, до което не бе и близо, като е твърде вероятно България да завърши на последно място в групата си без записана победа.

С оглед на това е съвсем логично скоро Кръстаич вече да не заема поста, но въпросът е дали това ще се случи след утрешната контрола с Албания, или той ще бъде оставен да изкара всичките мачове от квалификациите.

Договорът на Кръстаич е до лятото на 2024-а, като "Мач Телеграф" твърди, че забавянето на раздялата с него е заради солидната неустойка, която е заложена в договора му.

Тя е на стойност 400 000 евро, което към момента спира БФС от незабавното му уволнение.

Твърди се, че с оглед на слабите резултати и провалената цел, от центрлата ще се опитят да се договорят с Кръстаич, който да си тръгне срещу 2 или 3 месечни възнаграждения, от 25 000 евро всяко.

Все пак е тъврде вероятно утрешната контрола срещу Албания да бъде последния мач на Кръстаич начело на България, а въпросът е ще има ли договорка, или БФС ще трябва да изплати пълната компенсация на сърбина.