Лига Европа може да е втората по значение надпревара в европейския клубен футбол, но често оттам изскачат истории, които засенчват дори и Шампионската лига. Такава бе и снощната случка в Испания, където Виляреал трябваше да домакинства на Макаби (Тел Авив).

Мачът обаче за малко да не се състои, а причината бе невиждан досега дъжд. Небето наистина се изля над валенсианското градче, където регистрираха по 60 литра валеж на квадратен метър, при това в рамките на едва половин час - нещо, което досега не се бе случвало в съществуването на Виляреал.

Валежът бе толкова жесток, че преди началото на срещата, игрището приличаше по-скоро на басейн.

За щастие дъждовните облаци отминаха сравнително бързо, а с помощта на добрата дренажна система, както и обединените усилия на почти целия клуб на домакините, всичко си дойде на мястото. Теренът бе приведен в годен за игра вид - с помощта на всякакви подръчни инструменти - лопати, мопове, четки и дори духалки за листа. 

Двубоят трябваше да започне в 22:00, нов крайна сметка началото му бе изместено за 23:10, след като бе нужен малко повече от час за нормализиране на ситуацията. 

В крайна сметка испанците спечелиха с 4:0, а в края на първото полувреме отново заваля, но само за кратко.