Бразилската звезда Неймар постоянно е свързван със завръщане в Барселона. В последните месеци някои от кандидатите за президентския пост при каталунците използваха Ней като част от кампанията си - без значение дали ставаше дума за такива, които са категорични, че няма да го върнат или за тези, които обещават подобен трансфер.

Но едно е сигурно - евентуално завръщане на някогашната звезда на “Камп Ноу” няма да бъде евтино. По информация на френския вестник “Екип”, бразилецът няма да си тръгне от настоящия си клуб за по-малко от 100 милиона евро. През 2016 година парижани платиха рекордните 222 милиона евро на колегите си от Испания, за да привлекат Неймар. 

В момент клубът преговаря за удължаване на договора на бразилската си звезда. Сегашната сделка на Ней изтича през лятото на 2022 година.

За парижкият тим южноамериканецът има 79 гола в 96 мача, но все още не е успял да помогне за изпълняването на голямата цел на клуба - спечелване на Шампионската лига  През миналия сезон столичани играха финал в турнира, но отстъпиха на Байерн (Мюнхен).