Бразилската суперзвезда Неймар претърпя операция на коляното.

Той получи тежка контузия по време на световната квалификация между Бразилия и Уругвай, когато скъса както предната кръстна връзка на лявото си коляно, така и менискусът.

Медиите в Бразилия съобщиха, че Неймар е претърпял успешна операция в специализирана клиника в Бело Оризонте, като възстановяването му ще продължи между 6 месеца и година.

При всички положения Неймар няма да играе до края на сезона, както и на предстоящата Копа Америка през лятото, а най-оптимистичените прогнози са за завръщането в началото на следващия сезон 2024/25, но и това не е сигурно.

Операцията на Неймар е отнела четири часа и е била извършена от доктора на националния тим на Бразилия - Родриго Ласмар.

В последните години травмите за Неймар бяха често срещано явление. Той дори претърпя операция на глезена през март, но до момента бразилецът не бе получавал толкова тежка контузия.

Тя дойде няколко седмици след избора му да напусне европейския футбол и да отиде в саудитския Ал Хилал, където подписа умопомрачителен договор за 100 милиона долара на година.

Въпросната сделка се оказа истински провал за саудитците, които няма да иползват звездата си до края на сезона, а освен това той може да реши да напусне следващото лято, за да се завърне в родния си Сантош, каквато опция е записана в неговия договор.