Бразилската звезда Неймар ще трябва да плати глоба в размер на $3.5 милиона в родината си. Футболистът на Пари Сен Жермен, чието бъдеще обаче все по-малко изглежда свързано с френските шампиони, е бил признат за виновен за замърсяване на околната среда по време на строежа на огромно имение на югоизточния бряг на страната.

Футболистът е нарушил редица наредби и закони, включително такива, свързани с употребата на сладка вода, преместването на пясък и камъни и генерално замърсяване.

Имението на Ней се намира в град Мангаратиба, щата Рио де Жанейро. Строителите, работещи за звездата, са направили нарушенията при изграждането на изкуствено езеро на територията на имота.

Все още няма яснота къде ще играе бразилската звезда, но шефовете на ПСЖ са твърдо убедени в желанието си да се разделят с него. Неймар вече е на 31 години и в последно време определено не е на нивото, на което би трябвало да бъде, предвид огромните си претенции.

Появи се информация, че от Барселона искат да си го върнат, след като през 2017-а го продадоха на парижани за 222 милиона евро. Подобна сделка обаче би била проблемна за каталунците, защото кариоката надали ще се съгласи да намали много финансовите си искания. А финансите и спазването на правилата на ФИФА са основен проблем за испанския гранд.