Неймар се яви в полицията в Рио де Жанейро и даде показания по обвиненията в изнасилване, които му предяви Нажия Триндаде да Соуза.

Нападателят на Бразилия получи призовка да даде обяснения по време на тренировката на селесао преди 2 дни.

Жената даде две интервюта, освен нейните показания по случая в полицията, в които разкри подробности за това как е била принудена насилствено да прави секс с Неймар в парижки хотел на 15 май.

"Оценявам подкрепата на хората, получих страшно много съобщения в последните дни - каза асът на Бразилия при излизането от участъка. - Светът е с мен. Благодаря ви за подкрепата."

Според бразилския телевизионен канал "О`Глобо", Неймар е казал пред разпитващите го следователи, че "нищо не се е случило, а жената дори ме помоли за фланелка или някакъв сувенир за нейното дете".

"Моят клиент се яви възможно най-бързо в полицията и оказа пълно съдействие - заяви пред репортерите Майра Фернандеш, адвокатката на Ней. - Той иска всичко бързо да се изясни и неговата невинност да се докаже."

Проблемите на Неймар обаче тепърва изглежда се задават, и то не само в съдебната зала. Един от двата му най-големи спонсора - MasterCard, вече отмени планирано събитие с рекламното си лице, което трябваше да е в събота в Рио. Вероятно договорът на компанията с бразилския ас ще бъде скъсан.

Най-големият партньор на Ней - Nike, написа официално съобщение и призна, че "има притеснение след новините около футболиста".