Ултрасите на Пари Сен Жермен ще превърнат днешния мач срещу Страсбург в кошмар за Неймар, подозират парижките медии.

Декларация на организацията "Collectif Ultras Paris", която събира най-големите групировки на крайните фенове, подсказа какво ще е отношението към бразилеца.

Той се завръща на терена на "Парк де пренс" за първи път през сезона, след като цяло лято ясно показа, че не иска да играе за ПСЖ.

"Той може и да е един от големите таланти на нашето време във футбола, но показа неуважение и пренебрежение към нашия клуб - се казва в откритото писмо. - Затова и ние ще му покажем сега, че пътят към изкуплението е дълъг, много дълъг. Призоваваме всеки, който обича ПСЖ, да покаже ясно на Неймар в мача срещу Страсбург, какво мисли за поведението му. Няма право на повече грешки."

Същевременно дори в отбора не са възхитени от завръщането на нападателя. Треньорът Томас Тухел открито не желаеше да го вижда след летните му изявления, а сега е принуден да му намери място в състава.

"Не знам дали той се чувства добре - иронично каза германецът. - Да се живее и играе в Париж е тежко... Особено при неговата заплата. Дано успява някак да се адаптира... След изявленията му, както и тези на баща му, вече тотално съм объркан за това колко трудно му е тук. Но един ден той трябва да си върне усмивката, защото му предстои цял сезон в ПСЖ. От медицинска гледна точка, проблем с контузията му вече няма и Неймар е готов да играе срещу Страсбург".

Според "Льо Паризиен", ултрасите готвят посрещане с транспаранти към звездата. Някои от тях няма да са особено ласкави.

Самият Ней вероятно ще потърси начин да се извини, но най-добре би било просто да покаже с играта си, че иска да носи фланелката на ПСЖ. За феновете нищо друго не е важно.