САЩ изхвърли от женското световно първенство домакина Франция с 2:1 в драма на "Парк де Пренс" пред препълнените с 45 595 зрители трибуни. Четвъртфиналът на Мондиала бе опледелен като рекламата на турнира, а на женския футбол изобщо. И не разочарова.

Срещу шумните трибуни и цялата страна-домакин, както и в разгара на скандала срещу собствения си президент Доналд Тръмп, американките не трепнаха. Те имат дух на шампионки, неслучайно са и световен първенец. Както и фаворит да защитят титлата си отпреди 4 години.

Скандалът с Тръмп бе разпален от капитана Меган Рапиньо, която отказа да отиде в Белия дом, ако бъде поканена след турнира. Настана размяна на неособено любезни реплики с активния в Туитър президент, и то в часовете преди големия мач.

Меган Рапиньо след втория си гол в мача

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Естествено, съдбата си знае работата - точно Рапиньо наниза двата гола за победата. За Франция Уенди Ренар върна късно попадение, но натискът не даде резултат.

На полуфинал шампионът САЩ ще срещне Англия в сряда от 22 часа. Другата двойка ще определят четвъртфиналните сблъсъци Италия - Холандия и Германия - Швеция, които са в събота.