Вратарят и капитан на Левски Николай Михайлов призна, че още не е ясно какво е бъдещето на клуба в интервю пред "Спортал".

Добрите новини от последните дни, в които клубът обяви договори с две компании като спонсори, сякаш променят ситуацията като финансова стабилност. Въпреки това един от най-опитните в състава разкри, че след дербито с ЦСКА днес ще има разговори за това накъде тръгва отборът.

"Във футбола никога не знаеш какво ще се случи утре - каза Михайлов пред медията. - Аз дойдох в Левски поради съвсем друга причина. Когато Спас Русев ме покани в отбора, който бяхме събрали, се готвехме за шампионски титли, за спечелване на купи... Толкова катаклизми станаха в следващите две години... Смениха се собственици, 10 треньори, сигурно минаха през Левски и 50 футболисти.

Не мога да кажа какво ще се случи утре. Много е трудно.

Нека да видим, какво ще се случи. На 18 декември свършва сезона, на 19-и ще се съберем, за да видим къде отиваме и какво ще правим. Да разберем има ли спонсори, няма ли... и да разберем, как ще продължи да съществува този клуб. Дай Боже всичко да е нормално. Имаме за какво да играем още.

Имаме шансове в турнира за Купата на България. Знаете, колко години вече Левски не е печелил трофей и в този смисъл трябва да направим нещо. Но в България много бързо се променят нещата. Идваш с една нагласа, говорите едни неща, след един месец тези хора си тръгват. Идват нови като Васил Божков и пак се готвим да ставаме шампиони, а само след четири месеца всичко се обръща с краката нагоре. После дойде пандемията, пак нови собственици, объркана подготовка..."

Ники Михайлов не подмина и темата за оставката на баща му Борислав като президент на БФС, както и в каква посока отива националният отбор.

""Едни хора си тръгват. Те са черни, лоши са. Добре, но кои идват? - пита вратарят. - Като гледам за какви кандидатури се говори първо е смешно, а след това става трагично. Ако ще има промяна, нека тя да бъде сериозна и качествена. Да дойдат млади хора, доказани хора... А сега разни хора излизат от нафталина и искат да управляват - това е несериозно и смешно.

Сигурно има причина да не искат Бербатов, Стилиян Петров и други млади и големи играчи, да се кандидатират. Нещо явно ги спира, това е българската действителност..."