Вратарят на Левски Николай Михайлов коментира ситуацията в клуба пред "Спортал".

Той засегна доста теми, като говори за обстановката в клуба и за очакванията си за пролетния дял от шампионата.

"Чувствам се добре. По-тежкото от подготовката премина. Опитваме се да освежим отбора и да седим тактически по-добре на терена.

Наистина, резултатите в контролите не бяха добри за нас. По-притеснителното е, че играта на отбора в различните фази куцаше на моменти. Хората виждат, доста промени се случиха, откакто подписах с Левски.

Надявам се час по-скоро всичко да влезе в релси, за да може футболисти, треньори и ръководство да се концентрираме върху това и да върнем Левски там, където му е мястото.

За всички е тежко, когато се сменят треньори, ръководство, помощници. Всичко се променя. Настройка, тренировки. Всеки има различни виждания.

Дошли сме тук не да се оплакваме, а да се адаптираме според ситуацията и да помогнем с това, с което можем на Левски. Надявам се в близките дни всичко да бъде стиковано.

В лицето на Павел Колев, когото познавам от доста години, ще бъдат правени правилните действия, за да бъде върнат Левски там, където му е мястото.

Амбицията е да се представим по възможно най-добрия начин и да спечелим колкото се може повече точки. Докато има теоретичен шанс да се борим за челните места, трябва да го правим.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/13712-54403-3273/033100

Трябва да гледаме реално на нещата. Ще се продават футболисти. Вече се продаде един в лицето на Обертан. Ще се вземат нови футболисти. Имаме позиции, на които имаме нужда от футболисти.

Тук треньорското ръководство трябва да прецени на кои имаме нужда и на кои не. Да стиковане един отбор, тъй като пролетният дял чука на вратата, а ние за момента не сме готови. Нямам толкова голямо наблюдение върху чужденците и върху Обертан. Беше професионалист. Много добър футболист за нашето първенство. Ръководството е преценило да го продаде, а ние продължаваме напред. Можем да се разделим и с други играчи. Важното е да се стиковаме, защото за мен най-притеснителна е първо играта, а след това и обстановката в самия тим. Още не виждам отбор.

Абсолютно наложително е да се вземат български футболисти. Имаше случай в една от контролите, когато аз бях единственият българин в състава, което е странно. Бил съм в чужбина, като съм играл в различни първенства, но никога отборът не е бил съставен само от 11 или 10 чужденци. А в този случай аз пазих на вратата и бях единствен.

Знаете, Левски е нещо различно. Мога да го кажа като юноша. Отборът на народа. Когато губим, дори в контроли, съм нервен, мен ме боли. Нервен съм после два дни. Приемам го лично. Юношите на клуба знаят какво е Левски. Аз съм бил в чужбина. Чужденците отиват, подписват договори. Трябва да изпълнят дълга си, но те са там, за да си вършат работата и да си вземат заплата. При нас българите е по-различно. Нас наистина ни боли и трябва да помогнем. Дойдох с голяма мотивация и позитивизъм да помогна с наученето през тези 12 години зад граница, но наистина е много трудно.

Не очаквах толкова трудно и толкова бавно да се случват нещата. Хванали сме се на хорото, трябва да го играем докрай. Тепърва предстоят хубави и лоши моменти. Трябва да си казваме нещата директно, за да извлечем максимума от тази ситуация.

Не мога да кажа, че има напрежение между нас. Напрежение има като цяло около клуба и ръководството. Това напрежение трябва да се разреши час по-скоро, за да се работи в нормална обстановка за всички. За какво напрежение да говорим в основния състав, като ние сме само трима българи. За какво напрежение говорим, като сме само аз, Горанов и Костов? Другото са юноши. Чувам се с Живко Миланов и Валери Божинов всеки ден. Със сигурност и двамата ще вдигнат много нивото. Доказани футболисти, няма нужда да коментирам качествата им и какво са постигнали в кариерите си. Левскари. Това ни трябва! Трябва ни дух и сърце. Хората да видят този плам в очите. Понякога няма да се получава в мачовете, но хората трябва да виждат, че наистина го искаме и даваме сърцето си на терена. През последните години това не се вижда в доста голяма част от играчите и затова и тяхна увереност пада и няма подкрепа", отсече вратарят.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/3273-54403/023100