Николай Михайлов е пред договор с родния си клуб Левски, след като се разбра по най-трудния казус в преговорите - заплатата. Вратарят напусна "Герена" преди 11 години, мина през Англия, стана шампион на Холандия с Твенте, игра в Турция и Кипър, за да е без отбор от пролетта на тази година.

Синът на президента на БФС вече е на 30 години, като за 14 години от дебюта му на вратата именно на Левски, мачовете във визитката му никак не са много (около 150). Считан за един от големите таланти на футбола ни и трето поколение левскарски вратар, но така и не успял да се утвърди в голям отбор, Михайлов записа и 33 мача за националния тим на България.

Ако не стане нещо непредвидено, Николай ще подпише с Левски, като клубът вижда в негово лице решение на голям проблем. Изявите на Божидар Митрев и Мартин Полачек не са убедителни и струваха точки на отбора тази есен. Около вратарите се създаде и напрежение от трибуните.

Левски се оглеждаше за чуждестранно решение и бе приготвил 8-10 хиляди евро за месечно възнаграждение, но намира отговор в Михайлов. Със сигурност обаче неговата заплата ще е по-висока, тъй като финансовите му изисквания са сериозни. В последните месеци той тренираше със Славия.