Опитният бранител Николай Бодуров, който е капитан на родния си Пирин (Благоевград) във Втора лига, доста разпалено коментира ситуацията около националния тим и родния футбол като цяло.

34-годишният Бодуров има 50 мача за България, като е сред най-опитните действащи родни играчи.

Той даде интервю след победата на неговия Пирин с 2:1 над лидера във Втора лига Кариана (Ерден), доближила "орлетата" само на точка от върха.

След анализа на самия мач, Бодуров бе помолен да изрази мнение за случващото се в националния тим, а както често го е правил през годините, бранителят каза всичко така както го чувства и мисли.

"Аз честно казано изобщо не съм позитивно настроен. Имахме един мач да изиграем срещу Унгария, от там дойдоха доста беди, футболистите се затормозиха и психически се сринаха. Играем и две години се борим футболистите, за да се стигне до този бараж и идват там някакви хора и налагат други ... Не ми се говори просто, че ще взема да се нервирам.

Честно казано, за мен в националния отбор определящ е характерът. Или имаш характер, или нямаш. Там излизаш и се раздаваш на 200%, за да направиш нещо срещу другите отбори.

По качество не можем да достигнем останалите, защото всеки се развива. Видяхме една Финалндия как игра тактически, там 2:0 ни биха. Можеше и още да вкарат, само с една правилна игра и тактика.

Просто ние трябва много да се развиваме, трябва много работа. По-малко трябва да се набляга на социалните мрежи и повече да си налягат парцалите на терена, ако искаме да постигнем нещо. Според мен основен проблем за младите футболист е това, какво ги учат треньорите в школите. В Европа на 17-18 идват готови футболисти, а тук на 18 не знаят кое е вътрешен и кое външен.

За какво говорим после, какъв футбол ...", разпалено заяви Бодуров.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos