Треньорът на Левски Николай Костов отново защити футболистите си след загубата от ЦСКА и пое вината за загубата.

Костов заяви, че с ръководството ще обсъждат неговото бъдеще, но и призна, че "червените" са по-добрият отбор от двата.

"Нямам претенции относно старанието на футболистите. Имахме план за мача и така се разви. Не искам да се оправдавам пред феновете, но бяхме по-активният отбор, а получихме гол. Играчите трябваше да реагират и получиха втори. Третия въобще няма да го коментирам, защото беше тактическа грешка от наша страна. Аз поемем изцяло вината за загубата", бяха първите думи на Костов след мача.

"Стъписахме се след първия гол, всяко попадение има своя психологически ефект. Трябва да преживеем, да преглътнем тези неща", смята треньорът.

"Няма да разказвам какво се промени на полувремето в съблекалнята. След това заиграхме по малко по-донимичен начин, но 3:0 е голям резултат. А ние поехме по-големи рискове. Ако бяхме отбелязали втори гол, мачът можеше да се промени изцяло психологически. Оттам да търсим и трети гол и победа. Всичко се случва", добави той.

"Има ръководство, има моменти, в които ще обсъдим промяна. Аз поемам цялата отговорност, ако трябва да има треньорска смяна, ще я направим", каза още специалистът.

"Всеки мач се стараят футболистите. Трябва да приемем, че това ни е отборът и може би това са ни възможностите. ЦСКА е добър отбор, а ние приемаме нещата драматично. Ако бяхме отбелязали първи гол, щеше да се развие по съвсем различен начин мачът", завърши Николай Костов.