Новият треньор на Левски Николай Костов ще доведе със себе си поне един помощник. Това ще бъде 31-годишният украинец Кирило Нестеренко, пише "Тема Спорт". Двамата са работили заедно в три клуба до момента - Стал (Каменское), Шахтьор (Караганди) и Каспий. Младият специалист е смятан за един най-перспективните в страната си, предричат му добро бъдеще. Качествата му са оценени от Николай Костов, като новият старши държи да работи с него и на "Герена".

Кирило Нестеренко е роден на 1 март 1992 година в град Макивайка, Донецка област. Той е юноша на Металург (Донецк), където игра бившият футболист на ЦСКА Велизар Димитров. Именно за този отбор халфът прави дебюта си в професионалния футбол, но има само един мач и играе предимно във втория тим. Нестеренко е преследван от тежки контузии, които не му позволяват да разгърне потенциала си. Той се пробва и в литовския Шяуляй, но къса кръстна връзка на коляното, претърпява две неуспешни операции и прекратява кариерата си само на 24 години.

След това решава да стартира треньорска кариера и започва работа в младежкия тим на Стал (Каменское), а от есента на 2017 година стартира и съвместната си с Николай Костов, като става негов помощник. През същата година Нестеренко става най-младият треньор в Европа, който извежда професионален тим. Това се случва в мач срещу Мариопул (2:4) заради наказание на българския специалист. След това двамата работят последователно и в казахстанските Шахтьор (Караганди) и Каспий.

На "Герена" с назначението на Николай Костов се завръща и Саид Ибраимов. Бившият защитник на "сините" работи със Станимир Стоилов при първия престой на Мъри в Левски. Тогава той бе главен скаут на клуба, а след това бе негов помощник в Астана и националния тим на Казахстан. Сега Ибраимов може да стане и спортен директор на Левски, като ще отговаря за селекцията, освен че ще участва и в тренировъчния процес.