Капитанът на "Левски" Николай Михайлов говори пред медиите за първи път след отпадането от Хамрун Спартанс в Лигата на конференциите. Именно вратарят на "сините" отнесе най-много критики покрай фиаското с малтийците, завършило със злополучна елиминация за българите след изпълнение на дузпи.

"Истината е, че болката, разочарованието и шокът най-вече са много големи след четвъртък вечер. Наистина още не мога да определя какво се случи в целия ход на мача. Ако трябва да върна лентата назад, малшансът беше с нас още от първата минута, до последната изпълнена дузпа, за което горчилката и шокът са невероятни. Аз мисля, че с оглед първите три мача изиграни в Европа - двата срещу ПАОК и гостуването в Малта показахме, че може да играем добър футбол, но точно в този ден нещата не се получаваха така, както ние искахме и в атакуващ, и в дефанзивен план. Най-голямото съжаление и болка за мен е, че разочаровахме нашите фенове. Мен много ме боли заради това", каза той пред "Дарик".

Стражът отчете, че и при двата гола е имало колективни грешки, като и в двата случая става дума за огромен малшанс, както и при петата дузпа, която бе изпълнена втори път.

Михайлов коментира и надеждата за преиграване, като подчерта, че действително има огромна съдийска грешка, но отказа да влезе в повече детайли, защото не е запознат с темата.

"Нищо не е същото. Не мога да сравняваш ситуация със ситуация. Факт е, че мачът не се разви добре нито за мен, нито за моите съотборници. Аз нося вина за това. Искам да се извиня на нашите фенове и на всички левскари. Футболът е такъв, животът е такъв, никой не е искал да се случи по този начин. Свалям шапка на феновете, които сътвориха една уникална европейска вечер за пореден път и демонстрират своята любов всеки ден. Има и такива мачове. Няма какво друго да направиш освен да се извиниш. Целият клуб заедно трябва да продължи напред. За един мач всичко се обърна с краката наопаки. Никой не е застрахован от грешки. Нито искам да се оправдавам, аз нося своята отговорност и вина, заради което искам да се извиня на нашите фенове. Всички ние заедно направихме всичко възможно да го докараме до плейофа за влизане в групите на Лигата на конференциите. Срещу Хамрун всички очаквахме да бъде по-лесно. Шокът е огромен за всички. Болката няма да отмине за ден или за два. Болката ще остане много дълго време, но истината е, че трябва да се продължи напред", каза той относно сравненията между срещата с Вердер (Бремен) в началото на кариерата му и тази с Хамрун сега.