Раджа Наинголан няма вид на човек, който се вълнува особено много от общественото мнение. И това явно е така. Бившият му съотборник в Рома Леандро Кастан си спомни времето, в което двамата играеха заедно за римския тим и говори за това какъв всъщност е Нинджата. Както на терена, така и далеч от него.

"Когато пристигна от Каляри не знаех много за него, но още в първия мач направи перфектен шпагат, след който сам започна атака. Още тогава ми стана ясно какъв играч е", разказва Кастан за чисто футболните качества на Наинголан.

Бразилецът обаче отвори и на другата страница за Раджа - тази за поведението му извън игрището. Където правел каквото си поиска. 

"Невероятен играч е, но редовно излизаше от съблекалнята, за да пуши с един от помощник треньорите. Правеше каквото си пожелае, като не се вълнуваше от мнението на хората. Но след това си вършеше работата на терена, което беше важното нещо. Беше истинско удоволствие да играем заедно", добавя южноамериканецът.

В момента 32-годишният Наинголан играе като преотстъпен от Интер в Каляри, но никога не е крил желанието си да се завърне в Рома, където "е изживял прекрасни години, обичан е и винаги е давал всичко от себе си", както сам заяви в Instagram наскоро.