Челси просто няма намерение да спира, а и изглежда няма сила и механизъм в световния футбол, които да го спрат.

След завършването на рекордния трансфер за Мойзес Кайседо от Брайтън - взет за между 100 и 115 милиона лири, клубът договори още две сделки, които трябва да станат факт до четвъртък.

Едната е за 50-милионния Ромео Лавиа от Саутхемптън, а другата - за Майкъл Олисе от Кристъл Палас, който ще струва също точно толкова пари - 50 милиона лири.

Кайседо пък се превърна в осмия най-скъп играч в историята на футбола, а е едва на 21 години и има сезон и половина в английския футбол.

Челси, ако всичко мине гладко и привлече Лавиа и Олисе, както се очаква, ще прехвърли кота "1 милиард евро" в похарчени пари само за 12 месеца.

Нечуваната в историята интервенция на пазара след влизането във владение на собственика Тод Бьоли включва 26 трансфера на нови играчи за периода от юли 2022-ра до август 2023-а. Общата сума, платена за тях, с добавени тези за Лавиа и Олисе, ще стигне 1.07 милиарда евро!

В същото време в. "Тайм" изчисли, че със заплатата на Кайседо (280 000 лири на седмица), общото перо за възнаграждения в Челси минава 200 милиона евро годишно.

Изобщо не е ясно как ще реагира УЕФА през идната пролет, ако клубът се класира в евротурнирите, което през този сезон не е факт.

Защото тогава започва мониторингът на правилото за Финансов феърплей, а Челси изглежда така, сякаш няма никаква възможност да покрие изискванията му.