Милан завърши изненадваща за мнозина сделка в последните дни на трансферния пазар. Италианците обявиха, че привличат Йенс Хауге от норвекжия Бодо/Глимт - тим, който отстраниха в квалификациите на Лига Европа.

Трансферът на Хауге е инвестиция в бъдещето за "росонерите", защото той е едва двадесетгодишен. Въпреки младата си възраст крилото обаче има над 100 мача в професионалния футбол, след като дебютира за Бодо още като тийнейджър.

Талантът е младежки национал на страната си и най-често играе на левиа фланг на атаката, но може да се подвизава както и на другото крило, така и на върха на нападението. Представянето му в Лига Европа този сезон е впечатляващо - 3 мача, 3 гола и 2 асистенции.

При 2:3 срещу Милан той бе пряко замесен и в двата гола на вече бившия си клуб, отбелязвайки един от тях и асистирайки за другия.

Договорът му е за пет сезона, а в първенството на Норвегия, което е с обърнат календар и се провежда при формат "пролет-есен", Хауге е вкарал 14 пъти в 18 мача през последния сезон.