Носителят на големия Кристален глобус Александър Аамод Килде (Норвегия) спечели спускането от Световната купа по ски-алпийски дисциплини във Вал Гардена.

28-годишният Килде триумфира с време 2:01.45 минути. Така той записа втори пореден успех в италианския зимен център, след като вчера беше най-бърз и в супергигантския слалом.

Втори на 22 стотни се нареди Райън Кокрън-Сийгъл (САЩ), който регистрира най-доброто класиране в кариерата си и за първи път се качи на подиума. Беат Фойц (Швейцария) завърши трети на 54 стотни от секундата.

Победителят Килде поведе и в генералното подреждане за сезона с 335 точки пред Марко Одермат (Швеийцария) с 290 и Алекси Пентюро (Франция) с 276 точки.

При дамите олимпийската шампионка София Годжа спечели второто спускане от Световната купа във френския курорт Вал Д'Изер. 28-годишната италианка беше най-бърза с време 1:44.70 минута. Така тя записа първа победа за сезона и осма в кариерата си.

Световната вицешампионка Корин Сутер (Швейцария), която победи вчера в първото спускане от Световната купа, остана втора на 24 стотни от секундата.

За втори пореден ден Брийзи Джонсън (САЩ) завърши трета на 27 стотни и регистрира втори подиум в кариерата си.