Сагата около Килиан Мбапе продължава с пълна сила, а на сцента се появи нов серизоен играч.

Става въпрос за саудитският тим Ал Хилал, който след неуспешните опити да привлече Лионел Меси, сега е готов на всичко да си подсигури другата футболна суперзвезда.

Медиите във Франция твърдят, че от Ал Хилал дори са излезли с конкретно предложение, а общата му стойност е 600 милиона евро.

200 милиона ще бъдат за ПСЖ под формата на траснферна сума, а останалите 400 милиона ще бъдат за Килиан Мбапе, за двата сезона с екипа на Ал Хилал в саудитското първенство.

Разбира се, въпреки изкушаващото предложение, подобен траснфер все още е малко вероятен, защото е ясно, че Мбапе иска в Реал (Мадрид).

Но Кралския клуб не е склонен да плаща огромна трансферна сума и искаше да вземе звездата от следващия сезон като свободен агент. Нещо, на което е склонен и самият Мбапе, защото категорично отказа да преподпише с ПСЖ.

Но френският клуб не иска да изпуска звездата си без пари, а като отчаян ход парижани дори не взеха Мбапе на турнето си в Азия.

Има у друг вариант, на който саудитците биха могли да се съгласят. А той е взимането на Мбапе за един сезон. Това ще струва 100 милиона, с които саудитците ще вдигнат още повече рейтинга на първенството си, а през лятото на 2024-а ще трябва да пуснат френския национал да отиде в Реал.

Сагата наистина става все по-заплетена, а специалистите предричат, че нейното разрешаване ще е в близките дни, най-късно в началото на август.