Най-старият столичен клуб - Славия, ще издигне кандидатурата на Михаил Касабов за президент на Българския футболен съюз.

Касабов, който е дългогодишен вицепрезидент на централата и член на Изпълнителния комитет, за втори път изпълнява функцията на временно изпълняващ президент след оставка на Борислав Михайлов.

Новината съобщи президентът на "белите" - Венцеслав Стефанов в свое интервю, като при всички положения това е изненада в битката за президентския пост в БФС.

В нито един момент Касабов не е давал индикации за своето желание да се впуска в битката, но сега той може да се окаже една от основната фигури на насрочения за 15 март Конгрес.

"Управителният съвет на Славия на свое заседание взе единодушно решение да номинира Михаил Касабов за шеф на футболната ни централа.

Михаил Касабов разполага с голям международен опит. От посочването му за временно изпълняващ длъжността президент той посети мачове в провинцията и показа, че има намерение да съблюдава нещата изкъсо.

Президентът на футбола трябва да бъде човек, който да помага на клубовете, а не да е фигурант. Познавам Касабов от много години и смятам, че той ще е точният наследник на Борислав Михайлов", заяви Стефанов пред "Блиц".

Вчера подобни индикации даде и собственикът на пловдивския Локомотив - Христо Крушарски.

Самият той на няколко пъти в последните месеци изразяваше желание да се кандидатира за президент, но след вчерашния мач между Арда и Локомотив той намекна, че може да се отдръпне и да даде своята подкрепа към Касабов.