Мачът от Първа дивизия на футбола у нас между Царско село и Берое по всяка вероятност пропада.

Той трябва по програма да е в петък, но от клуба Царско село обявиха днес, че още 8 футболисти са дали положителни проби за коронавирус. В началото на седмицата стана ясно, че други 6 играча също са позитивни, както и треньорът Любослав Пенев. Така при цели 14 случая в отбора, срещата няма как да се проведе.

Според протоколите на БФС, при доказани над 10 случая на играчи от първия отбор, двубоят се отлага. Очаква се Спортно-техническата комисия да узакони днес решението, но то изглежда без алтернатива.

Ето го съобщението на сайта на Царско село:

"В извънреден тест за COVID-19, на който се подложиха футболистите треньорите и служебните лица след положителните проби от началото на седмицата, се установи, че има нови 8 положителни проби.

Извънредният тест бе направен, тъй като в началото на седмицата регулярният месечен тест показа, че шестима футболисти от представителния отбор са с вируса. По протокол клубът бе длъжен да направи нови тестове, а тренировъчния процес и мачовете да се подновят при два последователни отрицателни теста.

За съжаление направените в средата на седмицата PCR тестове за коронавирус показаха положителни резултати на Панайотис Лука, Мирослав Будинов, Божидар Васев, Реян Даскалов, Емануил Манев, Борис Галчев, Тома Ушагелов и Мартин Попов.

Така заразените с коронавирус футболисти на Царско село са общо 14."

В момента Славия е с два отложени мача заради над 10 доказани случая, ситуацията в Левски е неясна след 4 сигурни позитивни тестове на играчи, а от вчера дойде новина, че и в Монтана има такива.