Олимпийският футболен тим на Германия прекъсна приятелски мач срещу Хондурас заради расизъм.

Грозната случка се е разиграла пет минути преди края на мача, когато всички играчи на Бундестима демонстративно напуснаха терена.

Мачът, който е част от подготовката на двата тима за Олимпиадата се е игра пред закрити врати и бе във експериментален формат от три полувремена по 30 минути. Пет минути преди края при резултат 1:1, на терена настана суматоха, а малко след това всички немски играчи просто се насочиха към съблекалниите.

Малко по-късно стана ясно, че хондураски играч е обидил на расова основа Джордан Торунарига. Бранителят на Херта (Берлин) и немския тим е роден в Кемниц, но е от нигерийски произход.

"Eдин от нашите играчи беше обиждан на расистка основа и съответно нямаше вариант, при който да продължим играта", заяви след мача немският селекционер Щефан Кунц.

От хондураския лагер веднага излязоха с официална позиция, като определиха случилото се за едно огромно неразбирателство между играчите.

Те категорично отрекоха да е имало расистки обиди спрямо немския играч, още повече, че Хондурас е страна със смесено население. 30% от жителите на страната са цветнокожи, като такива играчи има и в олимпийския тим.