Нов скандал с обиди по време на мач избухна във Великобритания, но този път разликата е, че не става въпрос за расизъм.

В последните месеци почти не минава уикенд, без някой играч да се оплаче, че е бил обиждан за цвета на кожата си, ако не на стадиона, то в социалните мрежи.

Този път обаче обидата е на религиозна основа, при това към християнин.

Неприятната случка се е разиграла по време на мача между Челси и Астън Вила в събота, когато фен на домакините от Лондон е обиждал халфа на гостите Джон Макгин.

На публикувани в социалните мрежи клипове, се чува ясно как мъжът крещи грозни обиди на религиозна основа към шотландския национал.

Макгин е роден в Глазгоу и е шотландски национал, но корените на семейството са от Ирландия, а играчът никога не е крил, че е вярващ католик и доста запален фен на Селтик - клуб, с фенска маса от етнически ирландци, католици.

Очевидно факт, който е предизвикал гнева на фена на Челси, който крещеше грозните изрази.

Разследване по случая започнаха именно шефовете на Челси, които сами ще идентифицират виновника и ще му наложат доживотна забрана за посещение на "Стамфорд Бридж".

"Футболен клуб Челси намира всички форми на дискриминация за абсолютно неприемливи. Клубът ще продължава да работи за спирането на всички подобни действия, независимо от феновете на кой отбора са виновниците", написаха "сините" от Лондон.

От Астън Вила побързаха да благодарят на колегите си от Лондон, като също призоваха всички фенове на Острова да се въздържат от каквито и да е обиди на расова, етническа или религиозна основа.