Борбата за власт в "Левски" продължава да ескалира. На фона на тежката финансова криза в клуба, от най-голямото фенско сдружение "Левски на левскарите" призова за оставки на най-високо ниво.

На пресконференция от ръководството на сдружението бяха категорични, че клубът не може да функционира повече по този начин и е крайно време лъжците да си понесат отговорността.

И директно посочиха кой е човекът, който не казва истината - Наско Сираков.

Феновете дадоха безброй примери за груби управленски грешки на собственика и затова го призоваха да предаде акциите. А ако той се съгласи, клубът ще жъде собственост на феновете, като ще продължи да се управлява от досегашния екип.

"В края на подготвителния период тази година г-н Станимир Стоилов изнесе информация, че за футболисти от нашия отбор е имало интерес и оферти в размер на близо 6 милиона лева. След което изпълнителният директор г-н Ивайло Ивков потвърди тази информация, но след това се случи така, че мажоритарният акционер на клуба определи тази информация като класическа лъжа. Интересно е, че се оказа, че не е лъжа. И има съответните документи за това.

Затова го призоваваме да депозира акциите на "Левски". Той неведнъж каза, че не е собственик, а пазител на акциите. Щом не може да управлява клуба адекватно и допуска огромни грешки, нека даде шанс на тези, към които постоянно се обръща за помощ - левскарската общност. А ние ще изберем за членове на Надзорния съвет на "Левски" Станимир Стоилов и Ивайлов Ивков. Това е работещият тандем, но не им се дава възможност да работят. Ще намерим начин за финансиране, заедно с генералния спонсор. Нека опитаме заедно да си спасим отбора", заяви председателят на сдружението Димитър Костадинов.

А като примери за управленски издънки бяха посочени преговорите на Сираков с мнимия милиардер Джо Диксън, провалът на сделката с компанията на Драган Шолак, както и отказът да се продадат играчи за 6 милиона лева тази зима.

Феновете посочиха и още една огромна лъжа на Сираков - че има постигнато споразумение с НАП. Както е ясно, "Левски" дължи близо 12 милиона лева на държавната приходна агенция, а сметките му са запорирани. Освен това, има реална опасност за неполучаване на лиценз за новия сезон.

Булфото

"Когато Сираков встъпи в длъжност преди 3 години, задълженията към НАП бяха 5 милиона лева. Сега са повече от двойно. Което очевидно показва, че клубът се управлява грешно. Сираков каза, че е постигнал ново споразумение с НАП - това е поредната лъжа.

Тъй като не сме плащали вноските по старото споразумение, то престава да съществува, а ново по закон е нвъзможно да се подпише. Затова от НАП запорират клубните сметки и удържат автоматично 30 процента от приходите. Това не е споразумение, а санкция. На практика НАП в момента се разпорежда с финансите на "Левски", допълниха от сдружението.

За финал Сираков беше обвинен, че е прекъснал комуникацията с феновете и се обръща към тях само за финансови дарения, а също така е нанесъл непоправими щети по имиджа на клуба.

БТА