Проблемите за Манчестър Юнайтед не спират, като освен колебливото представяне на терена, се прибавят и драми извън него.

И докато напрежението продължава да е около мениджъра Жозе Моуриньо, двама ключови футболисти са близо до изхода, и то без пари.

Антони Марсиал отказа последното предложение за нов договор и вероятно ще е свободен агент идното лято. Вече се говори, че това е добра новина за клубове като ПСЖ, Ювентус и Байерн, които искат да вземат френското крило.

Далеч по-сложна и притеснителна е ситуацията с Давид де Хеа, който е безспорно най-добрият играч на Юнайтед за последните 3-4 сезона.

Вратарят няма намерение да преподписва контракта си, което означава, че през лятото на 2019 г. той изтича.

Клубът има клауза, която може да активира и да задържи Де Хеа до лятото на 2020 г. автоматично, но при същите условия - нещо, което испанецът едва ли ще одобри. Така се стига до ситуация, че Давид може да се наложи да бъде продаден "на пожар" и за чувствително по-малка сума от реалната му цена другото лято, за да не си тръгне без пари през 2020-а.

В момента Де Хеа е вероятно най-добрият вратар в света и това би означавало голям удар за Юнайтед - финансово и спортно-технически.

"Много е важно да задържим Давид, но не съм убеден, че това ще се случи - призна Жозе Моуриньо. - Клубът трябва да търси подобрение, а в този случай е очевидно, че имаме нужда от това Де Хеа да бъде обвързан с договор за по-дълъг период.".