На нов ужасяващ момент на терена станаха свидетели футболните фенове във Франция.

По време на двубоя между Лион и Страсбург от местната Лига 1, капитанът на гостите Димитри Лиенар се свлече на земята в самия край на първото полувреме.

Момент, който напомняше ужаса от 12 юни, когато Кристиан Ериксен падна безжизнен по врме на мача от Евро 2020 между Дания и Финландия.

И тук играчите около падналия Лиенар, както и лекарските екипи на двата клуба реагираха бързо, като веднага се притекоха на помощ и върнаха 33-годишният играч в съзнание.

След няколко минути оказване на помощ на играча на терена, той бе изнесен на носилка под аплодисментите на целия стадион в Лион.

Малко след края на мача, който Лион спечели с 3:1, от Страсбург успокоиха, че техният капитан е вън от опасност и състоянието му е стабилно. За щастие причината за неговия припадък не е била сърдечен проблем, а сериозна отпадналост заради грипно заболяване.

Лиенар почти не се е хранил в последните дни, като за момент е почуствал умора и е загубил съзнание на терена. Треньорът на Страсбург разкри, че е знаел за проблемите му, но самият капитан е изразил желание за вземе участие в мача.