22-годишното ново попълнение на Манчестър Юнайтед Даниел Джеймс бързо се превърна в един от неизменните титуляри на "Олд Трафорд".

Бързоногото крило дойде при "червените дяволи" през лятото след трансфер от втородивизонния Суонси срещу скромните 15 милиона евро.

Младият уелсец сбъдна мечтата си да играе за голям клуб, но загуби 60-годишния си баща Кеван дни, след като сделката бе договорена. Джеймс, който вкара гол на Челси в дебюта си на "Олд Трафорд", описа как е най-лесно да преодолееш подобна загуба в живота си.

Той посещава тренировъчна база в Уигън, която помага на хора в депресия да преодолеят психологическите бариери и да продължат напред. Такива места във Великобритания са все по-популярни, тъй като страната масово се бори с този проблем.

Снимка: Twitter

"Той знаеше, че отивам в Юнайтед и това бе огромно нещо за мен. Просто исках да го направя горд, да играя за велик клуб, за какъвто винаги съм мечтал. Така щеше да ме погледне и да каже "гордея се с теб". Тази позитивна нагласа винаги ми помага. Естествено, има случаи, в които не можеш да се справиш. Когато такова нещо се случи, най-важното е да разговаряш с околните. Когато говорих с хора в подобна ситуация, това ми помогна много. Можеш да си най-позитивния човек в стаята, но хората никога не знаят какво чувстваш отвътре. Най-трудното е да говориш за това, но тук опитваме да окуражаваме хората да го правят и да не се страхуват", споделя Джеймс.

Младокът показва завидна скорост във Висшата лига през този сезон за Манчестър Юнайтед, но все още се затруднява с физическата доминация на защитниците. До момента има 24 мача за Юнайтед в лигата, в които реализира 3 попадения.