Ден след жребия за втория квалификационен кръг на Лига Европа, идва ред да бъде изтеглен и този за третия кръг.

В него отново участие ще вземат родните представители ЦСКА и Локомотив (Пловдив), макар че двата тима трябва първо да преодолят съперниците си, за да мислят за следващото препятствие.

Във втория квалификационен кръг ЦСКА ще посрещне беларуския БАТЕ (Борисов), докато Локомотив (Пловдив) се изправя в мечтан сблъсък срещу Тотнъм.

В днешния жребий, който започва от 14 часа българско време, родните тимове ще бъдат в ролята на поставени, защото използват коефициента на своите съперници, който е значително по-висок. Това означава, че при евентуално класиране за следващия кръг, нашите тимове ще избегнат големите имена в турнира, като спокойно могат да се надяват и на място в плейофите.

Този сценарий важи най-вече за тима на ЦСКА, който има всички шансове да изхвърли БАТЕ, а след това съперник на "червените" със сигурност няма да бъде по-сериозен тим от тях.

Четирите варианта за евентуален съперника на ЦСКА са:

Победителите от: Ренова (Сев. Македония) - Хадук Сплит (Хърватия)

Б36 Торшван (Фар. острови) - ТНС (Уелс)

Олимпия Любляна (Словения) - Жрински Мостар (Босна)

или отборът на Сондериске (Дания).

Естествено, че Локомотив ще се надява на чудо срещу Тотнъм, а ако то се случи, срещу пловидвчани ще се изправи победителят от една от следните двойки:

Ботошани (Румъния) - Шкендия Тетово (Сев. Македония)

Макаби Хайфа (Израел)/Железничар (Босна) - Кайрат (Казахстан)

или отбора на Войводина Нови Сад (Сърбия).

Участие в днешния жребий няма да вземе тима на Лудогорец, който имаше страхотен късмет вчера и жребият го прати директно в плейофите на Лига Европа, без да се налага да играе мач от третия квалификационен кръг.