Нова куриозна и изненадваща ситуация се разиграва около Левски, след като журналистът Сашо Диков се появи пред Министерски съвет, за да занесе акциите на клуба на премиера Бойко Борисов.

Според съобщението на "Нове АД", пакетът с дяловете трябваше да бъде предаден в 9 ч на новия собственик на клуба.

В 8 ч тази сутрин компанията разпространи, че акциите са джиросани на министър-председателя.

Диков се появи в уречения час и разкри защо е там:

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ИЗЯВАТА НА ДИКОВ ПРЕД МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ>>>

"Преди малко пред храма "Св. Александър Невски" човек от "Нове АД" ми ги даде и идвам тук - каза известният журналист. - Вчера ми се обади господин Васил Божков от Дубай и ме пита дали имам нещо против да съм в ролята на куриер.

Казах, че след като е така - ние сме патриоти, кой с каквото може да помогне - ще го направя.

И сега чакам тук Борисов или някой от пресслужбата."

Представител на Борисов се появи и обясни, че категорично няма как премиерът да вземе акциите, като подобно мнение изрази и спортният министър Красен Кралев. Диков в продължение на 30 минути очакваше отговор от Министерски съвет, но в крайна сметка получи отказ.

"Не мога да ги предам, защото г-н Борисов отказва да ги приеме. Той смята, че това е несериозно. Аз отказвам да бъда куриер от Вас към премиера. Начинът, по който това нещо случва, е обиден и унизителен", заяви пиарът на правителството Севдалина Арнаудова.

Междувременно от разпространеното съобщение от "Нове АД" и приложените документи става ясно, че предишният собственик на Левски, от когото Васил Божков е взел акциите... е бившият играч Христо Йовов.

В момента той е в ръководството на Спортния тотализатор, който пък е спряган за евентуален спонсор на клуба.

Още по-любопитно е, че акциите са джиросани на премиера още с дата 8 май, което означава, че Божков не е имал никакво намерение да ги предоставя на Константин Папазов, както баскетболният треньр твърдеше  в последните дни.

Последната информация гласи, че в 12:00 часа Диков ще отиде на клубния стадион на Левски, за да даде акциите на Павел Колев, който е изпълнителен директор на "сините".

 

Снимка: Bulphoto