Нова Броудкастинг Груп придоби изключителните телевизионни права за излъчване на Евро 2024 и Евро 2028.

Следващото европейско първенство по футбол ще бъде проведено в Германия и ще може да се проследи в каналите на Нова Броудкастинг Груп.

"Щастлив съм да обявя, че Нова Броудкастинг Груп спечели правата за излъчване на мачовете от предстоящите две европейски първенства по футбол през 2024 и 2028 година. От тази година започваме да излъчваме и още едно голямо футболно събитие на Стария континент - Лигата на нациите. Горди сме, че сме домът на големия спорт и нашите зрители имат привилегията да следят първокласно и разнообразно спортно съдържание, изживявайки незабравими моменти", коментира Дирк Геркенс, главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп и директор "Програмиране, продукция и рекламни продажби" на Юнайтед Медия.

Нова Броудкастинг Груп придоби ексклузивните права за телевизионно излъчване и на трите цикъла от Европейските квалификации в периода 2022-2028 с изключение на мачовете на българския национален отбор. Квалификациите ще определят участниците на Евро 2024, Мондиал 2026 и Евро 2028. Колосите на Стария континент Германия, Италия, Англия, Испания, Нидерландия, Португалия неизменно ще радват своите привърженици от телевизионния екран.

Три издания и на Лигата на нациите на УЕФА (2022-23, 2024-25 и 2026-27) ще бъдат на разположение на зрителите на Нова Броудкастинг Груп, с изключение на мачовете на българския национален отбор.