Изглежда съдбата е набелязала по особено жесток и безкомпромисен начин клетия бразилски клуб Чапекоензе, който днес отново е в траур.

Президентът Пауло Магро почина след усложнения от Covid-19, едва на 59 години. Шефът на клуба зае поста преди година и стабилизира ситуацията, след като Чапеко бе закъсал финансово. Той е почувствал неразположение и болки в гърдите в понеделник, а в сряда вечерта се появи съобщението на сайта на клуба.

Магро бе част и от старото ръководство, преживяло трагедията през 2016-а, когато 71 души загинаха в самолетната катастрофа с отбора на път за финала в Копа Судамерикана срещу Атлетико Насионал Меделин.

Самият той и няколко от другите шефове тогава трябваше да пътуват в деня на мача и не бяха на борда на самолета. Целият тим без трима играчи загина в ужаса, който смрази света през ноември преди 4 години.

Преди година Чапеко отпадна от първа дивизия, след като серия контузии и немалко финансови проблеми предопределиха тази му съдба. Но с идването на Магро нещата не изчистиха, а в момента отборът води уверено във втора лига и завръщането му изглежда формалност 7 кръга преди края на сезона.

Новата трагедия обаче може да извади от релси състава.

Изглежда в последните 4 години всичко около този клуб е под прицела на прокоба, на прищевки на съдбата с най-черни отенъци.

Един от малкото оцелели в ужаса из колумбийските хълмове, където самолетът се разби - журналистът Рафаел Хензел, почина от инфаркт две години по-късно докато играеше футбол с приятели.

Преди месец си отиде един от треньорите в онзи тим - Рене Вебер, който тогава бе болен от грип и не пътува с отбора, като по чудо това го спаси от смърт.

Сега го погуби коронавирус, а той бе часто от треньорския щаб на националния тим до 20 години.