Новакът в елита Крумовград стана първият отбор за новия сезон, който официално се оплака от съдийството.

В клуба са бесни от отсъжданията на Валентин Железов при снощната загуба от Черно море с 1:3. Крумовград претендира за отменен гол, вината за който е на най-добрия ни съдия Георги Кабаков, който бе шеф на VAR екипа.

В декларация, разпространена на официалната Фейсбук страница, от отбора са категорични, че са станали жертва на "съдии-камикадзета". Нещо повече - изразява се категорично нежелание Железов повече да ръководи двубои на новаците в елита.

Ето и цялата декларация на Крумовград:

"Уважаеми привърженици на Крумовград, уважаеми привърженици на българския футбол, още с първите ни стъпки в efbet Лига се сблъскахме с действителността на родния ни футбол. Бяхме брутално ощетени от доказалия се като слаб съдия Валентин Железов, както и от Георги Кабаков, който беше главен ВАР арбитър на мача между Крумовград и Черно море. Тенденцията започна още от мача на стадион "Българския армия", когато главен съдия бе Владимир Вълков, който по случайност или не бе четвърти съдия на мача вчера.

Освен че Железов свири спорни положения 100:0 в полза на гостуващия отбор, на нас ни бе отменен 100- процентов гол на Серкан Юсеин, което повлия и на крайния резултат на мача. ВАР съдията Георги Кабаков даде сигнал голът да бъде отменен, но защо Валентин Железов не отиде сам да се убеди в ситуацията?

Всички гледаха много гузно след края на мача, с наведени глави, а ние искаме да кажем категорично, че въпреки тези съдийски тесли и изпращането на рефери-камикадзета, без дори да има назначен шеф на съдиите, няма да ни спрат, а напротив - ще ни амбицират още повече да търсим победите всеки мач.

Все пак ние очакваме адекватни решения от СК към БФС и заявяваме, че не желаем най- слабият съдия - Валентин Железов да ръководи повече мачовете на Крумовград!".