Новата звезда на Челси Тимо Вернер създаде конфликтна ситуация във все още настоящия си клуб РБ Лайпциг.

Нападателят на Германия трябва да финализира преминаването си в Лондон тази седмица, след като успее да пътува до Великобритания и мине медицинските изследвания.

Вернер се възползва от клауза в договора си, която позволи на Челси да го купи за 60 милиона евро. Цената от клуба щеше да е доста по-висока.

Но не това е причина за назряващия скандал, а неговото решение да не играе за Лайпциг на минитурнира за завършване на Шампионската лига през август, където германският клуб е на четвъртфинал. Нападателят вече е уведомил шефовете за това си намерение и иска да се премести в Челси още след края на сезона в Бундеслигата през юли.

Това е казус, който се очертава да стане редовен за трансферния пазар това лято.

Проблемът е, че евротурнирите ще се доиграят след сезона в отделните първенства, а новите клубове на играчите няма да са съгласни да ги оставят да довършат тези мачове в старите си отбори. Причините са ясни - най-вече риск от пътуване и заразяване, както и от контузия, при вече подписан договор.

В Лайпциг са бесни, тъй като именно с усилията и головете на Вернер стигнаха четвъртфинал и се отваря възможност да мечтаят за нещо голямо в Шампионската лига.

Но клубът трябва да се съобрази с играча, който очевидно има своите причини и аргументи за решението.