Новият бразилски нападател на ЦСКА - Мауридес, прави фурор след идването си на "Българска армия", като отбеляза два гола в два мача.

Играчът, който бе натоварен с тежката задача да замести Фернандо Каранга бе избран за №1 в първия кръг на Първа лига, като при получаването на наградата си сподели:

"Щастлив съм тук. Това е най-доброто, което съм направил в моята кариера. Когато дойдох тук, обещах на съпругата ми и семейството ми, че това ще е най-добрият ми сезон.

Ще се раздавам колкото мога. Знаех, че футболът тук е по-силов, което ми допада, и с това успях да помогна на тима.

За мен наградата е изненада. Цяла седмица работих много силно, за да бъда титуляр, защото пропуснах подготовката. Бъзиках се с помощник треньора, че ще вляза и ще вкарам гол. Именно той ми помогна най-много да вляза във форма. Много съм щастлив за първия ми гол и ще се опитам да поддържам този ритъм на игра.

Играл съм с Диого Виана. Той ми разказа много за отбора. Жеферсон и Енрике ми казаха, че това е най-доброто за мен.

Каранга е прекрасен футболист и знам, че направи страхотен сезон тук, но аз ще се боря да достигна или надвиша неговото ниво. Много съм благодарен на треньора. Той е амбициозен и с него ще стигнем много далеч. Знам за наказанието на Каранга заради жестовете му. Няма да повтарям тези грешки".

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/243693-54531-3275/033200